БСП показала, че е мощният двигател на разума и опита

И в следващия парламент левицата ще търси диалогичност
63
БСП показала, че е мощният двигател на разума и опита
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП иска намаляване на ДДС за електричеството и храни от 20 на 9%.

"В последния - 46-и парламент, БСП категорично показа, че е мощният двигател на разума и опита, търсейки диалогичност. Именно това ще търсим и в новия парламент. Смятам, че специално в социалната ни програма, която засяга първите 100 дни от управлението в частите за здравеопазване, доходите и енергетиката ще намерим съмишленици", коментира кандидатът за депутат от левицата Крум Дончев в предаването "Денят ON AIR".

Той поясни, че има партии и международни регулации, които изключват така нареченото помръдване на ДДС, обаче в така създалата се ситуация са длъжни да предприемат действия, които да облекчат битието на гражданите.

"За съжаление, това, което наблюдаваме в последните 10 години в България, е едно занемаряване на нашата енергийна независимост. Имахме възможност да предприемем действия и стъпки към реализирането на този проект. Проектът за повишаване на нашите ядрени мощности, което щеше до момента да осигури независимост не само за икономиката и индустрията, но и потребителите", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Дончев каза, че това ще бъде условие за преговори с други партии.

"Ролята на БСП в следващия парламент я виждам отново обединяваща. Търсеща консенсус. Консенсус по политики. Нека да започнем още сега предизборно от това. Не за имена и не за постове. Това е много важно, защото в предния парламент точно там се скъса нишката на разговорите, но българските граждани имат съвсем други проблеми, а те са свързани с политиките и тяхната реализация", обърна внимание той.

По думите му следващото управление ще бъде коалиционно.

"Партиите са наясно, че БСП са диалогична, конструктивна партия, която има своя опит и той е безкрайно необходим. Така че вярвам, че всяка една от парламентарно представените партии ще оцени този факт", подчерта кандидатът за депутат от левицата.

Дончев коментира ситуацията с гражданството на Кирил Петков с думите, че президентът е бил подведен.

Той обърна внимание, че хората е трябвало да имат достатъчно време преди въвеждането на "зеления сертификат", за да могат да регулират дейността си.

"Антигенните тестове трябва да бъдат включени задължително. В така създалата се ситуация със "зеления сертификат". Ние няма да увеличим значително колелото на икономиката, но поне ще го оставим леко да се върти, а то е много важно в тази ситуация", отбеляза Дончев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
сирурно, ама не преди 2 години
ооо, БСП - партията фалирала държавата три пъти, създала мутри и олигарси и изнесла парите на хората , милионери от износа на евтиния ток от Козлодуй, пак обещава да дойде комунизмът!
49
0
 
1
 
! Отговори
дабе преди 2 години
До Анонимен-- Кой пък те излъга, че Борисов бил "потомствен комунист"? Големи тикви има в този форум и си вярват на глупостите, и си ги повтарят. Не е потомствен, станал е като много партиен член. Като ти предложи партийния секретар - никой не можеше да отказва, защото става веднага враг на народа. Дядо му е разстрелян от комунистите 1944 г. от "народната" власт, познай защо.
48
0
 
1
 
! Отговори
Аха преди 2 години
До Пак по опорката? --Ти да видиш, и Бойко боядисаха червен. Значи е с Радев. И затова е виновен за радевата хунта също. Пък уж са един против друг. Ух, не - Бойко не е кандидат президент, обърках. Значи не са противници.
47
2
 
0
 
! Отговори
Кой е натикан в ъгъл преди 2 години
До П.К. инк.: Натикани в ъгъла са ГЕРБ и ДПС.Бойкои дружинката му Министерският съвет вече отвън ще го гледат.
46
2
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Червените тикви: Червена тиква е бат'ти Бойко, но вече му мина времето. Сега вече е като тиква от Helloween.
45
2
 
2
 
! Отговори
Червените тикви преди 2 години
Мощният двигател на простотията. Като виждаш, че хората не ти искат кандидатите ами смени малко тия листи! 3 пъти в една година виждаш,че хората не искат тези хора и пак същите ги буташ в листите! Що за простотия?!
44
0
 
4
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Тази партия винаги е показвала посочените качества... И, винаги се е проваляла и е натиквана здраво в ъгъла...
43
2
 
11
 
! Отговори
Бсп изчезва... преди 2 години
Членската маса на БСП вече много намаля. От 1 000 000 души на 10 ноември 1989, сега е само 80 000. Това е повече от 12-кратно намаление! За 30 години - не е лошо. А сега *** за 4 години ще ги довърши...
42
3
 
15
 
! Отговори
? преди 2 години
БСП никога не се отрече от БКП и престъпленията и. След 1989 НИЩО АМА НИЩИЧКО добро не е донесла на България.Само кражби.Кражби.Кражби.
41
3
 
14
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
БСП ? Мощен двигател ? Абе къде е Батко хо хо хо
40
2
 
10
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 2 години
Айде, айде, без агитации и без обещания моля ви се...Можете ли да изчислите какви пари ще спестиме ако закриеме всички партии и какво спокойствие и ред ще настане при една безпартиина система!?....
39
2
 
15
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
Партия със затихващи функции
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше да ги забранят със закон
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравят - и огромно его!
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ДА ГО ВИДИМ МОЩНИЯТ ДВИГАТЕЛ- МИЛИОНЕРИ ОБРАЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАРОДА СИ В 15 ФАЛИРАЛИ БАНКИ ЧРЕЗ РАЗДАВАНЕ НА НЕОБЕЗПЕЧЕНИ ЗАЕМИ ОТ ДР РУМЕН ГЕЧЕВ, НАПРАВИЛИ 1ДЛ- 2965ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ, СРЕДНА 5/6ДЛ- ОТ ПАНЕЛКА В МИЛИОНЕРСКАТА ЧЕРВЕНА ПАРТИЯ- ЗАЩИТАВАТ БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ КОИТО ОБРАХА- НЕ МЕРСИ- ПЛАДНЕШКИ КРАДЦИ!
35
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват избори,обещания на килограм.Комунистите искат власта,не заради народа,а за милиардите,които предстои да дойдат от ЕС!
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това е приказка.
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента имаме огромен излишък на електроенергия, края на лятото в най-натоварените моменти половината ни централи стояха, защото няма такова потребление. Ако се построят още АЕЦ, трябва да се затворят още ТЕЦ - ще плащат заплати само да стоят и да харчат пари... Не знам какво Белене им се привижда, да не говорим, че аеците не могат да се пускат на намален товар, или да си сменят бързо товара, и не могат да покриват пика през деня.
32
2
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ех, колко е сладко така предизборно-популистки да искаш нещо, което знаеш, че няма как да се случи от служебното фигурантско правителство :))) А след изборите ако се състави редовно, изведнъж ще забравят какво приказват сега и ще се ослушват като пръднaл заек в люцерна :))) Аз сега ако бях на Боко, ама той си е просто банкянско момче, щях да се изпъча и да обещая, че ако ГЕРБ дойдат на власт ще искам ДДС-то да стане 2% :))) Ще се надцакваме по популизъм, какво лошо има
31
2
 
25
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Странно нещо казваш Дончев! Разединителят Радев не е подведен , той много добре е знаел положението и затова нак добре е с Петков да се откаже от надпреварата в изборите! А колкото до БСП , не може една партия фалирала държавата три пъти, създала мутри и олигарси и изнесла парите на хората , милионери от износа на евтиния ток от Козлодуй , да дава акъл!